Matematik

Hjælp til matematik

07. marts 2022 af Biostatistik - Niveau: 10. klasse

Beton:

Rumfang af en beton er 127,23

Vægten af  en beton er ca. 305,352 

massefylde af en beton 2,4

Jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål:

Hvor mange gange skal læstbilen køre for at levere betonen til skorstenen?

Vi ved at betonbeholderen har en diamenter 2,4 m og længde 7,6 

Keglen udgør 1/4 af hele beholderens længde

Vedhæftet fil: dd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Beton i }\\ \textup{beholder:}\\&R_{beh}=0.60\cdot \left (\frac{\pi}{4}\cdot \left ( 7.6\;m \right )\cdot \left (2.4\;m \right )^2+\frac{\pi}{12}\cdot \left ( \frac{1}{4}\cdot 7.6\;m \right )\cdot \left (2.4\;m \right )^2 \right ) \\\\ \textup{Antal gange:}\\& N=\frac{305.352\;m^3}{R_{beh}} \end{array}


Svar #3
07. marts 2022 af Biostatistik

#2

\small \begin{array}{llllll} \textup{Beton i }\\ \textup{beholder:}\\&0.60\cdot \left (\frac{\pi}{4}\cdot \left ( 7.6\;m \right )\cdot \left (2.4\;m \right )^2+\frac{\pi}{12}\cdot \left ( \frac{1}{4}\cdot 7.6\;m \right )\cdot \left (2.4\;m \right )^2 \right ) \end{array}

Tak for udregning Mathon 

Er du sød at forklare mig præcis hvordan du har regnet ud


Svar #4
07. marts 2022 af Biostatistik

#2

Kan jeg måske få dig til at skrive hvilken formel du har brugt og efter tal.

Altså hvor phi/12 kommer fra osv.

Tak igen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Keglerumfang:}&\frac{1}{3}\cdot h\cdot \pi\cdot r^2=\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^2=\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot \frac{1}{4}\cdot d ^2=\frac{\pi}{12}\cdot h\cdot d^2 \end{array}


Svar #6
07. marts 2022 af Biostatistik

#5

Du har både fundet rumfang for cylinder og kegle og sættet dem sammen, derefter har du ganget det med 0.60, er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2022 af mathon

Ja.


Svar #8
07. marts 2022 af Biostatistik

Kan du hjælpe mig med den her

Tegn et tværsnit af betonbeholderen i målestok 1:50?

Svar #9
07. marts 2022 af Biostatistik

#7
Ja.
Kan du hjælpe mig med den her

Tegn et tværsnit af betonbeholderen i målestok 1:50?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2022 af mathon

                            \small \small 1\;\textup{cm}\sim 0.5\; \textup{m}


Svar #11
07. marts 2022 af Biostatistik

#10

                            \small \small 1\;\textup{cm}\sim 0.5\; \textup{m}

2,4*100=240

240/50=4,8 cm

7,6*100=760

760/50=15,2 cm

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2022 af mathon

    Ja.


Svar #13
08. marts 2022 af Biostatistik

#12

    Ja.

Jeg ville lige sikre mig om jeg har regnet rumfang rigtigt. 

phi* 0,9*45=127,23

phi*((2,3/2)^2)*45= 186,964

 186,964-127,23= 59,72 

Er det rigtigt udregnet?

Vedhæftet fil:00000000.png

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2022 af mathon

    Nej


Svar #15
08. marts 2022 af Biostatistik

#14
    Nej
Hvordan skal rumfang regnes ud?

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Rumfang af }\\\textup{skorstensbeton:}\\&& V_{beton}=&h\cdot \pi\cdot (R^2-r^2)=\\\\&&& \left ( 45\;\mathrm{m} \right )\cdot \pi\cdot \left ( (1.15\;\mathrm{m})^2 -\left ( 0.90\;\mathrm{m} \right )^2\right )=72.453\;\mathrm{m}^3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Krumme overflade af skorsten:}\\&& A_{beton}=&h\cdot \pi\cdot d=\\\\&&& \left ( 45\;\mathrm{m} \right )\cdot \pi\cdot \left ( 2.30\;\mathrm{m} \right )=325.155\;\mathrm{m}^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. marts 2022 af mathon

Hvis skorstenen også skal males på den øverste flade,
skal denne ringformede flade medregnes i overfladen:
 

                       \begin{array}{llllll} A_{\textup{ring}}=\pi\cdot \left (\left (1.15\;\textup{m} \right ) ^2 -\left (0.90\;\textup{m} \right )^2\right )=1.61(007)\textup{m}^2 \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Antal gange:}\\& N=\frac{72.453\;\textup{m}^3}{22,348\;\mathrm{m}^3} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.