Matematik

Mundtlig matematik

07. marts 2022 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Kan I hjælpe mig med den hvor han skal til festival?

Hvordan kan jeg beskrive hans tur dertil når jeg ikke kender andet?

Vedhæftet fil: Mundtlig matematik.png

Svar #1
07. marts 2022 af Quarr

Hjælp

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \bigl(100\%+r_m\bigr)^{12} &= 100\%+r_{p.\,a.} \\ \bigl(1+r_m\bigr)^{12} &= 1+r_{p.\,a.} \\ 1+r_m &= \sqrt[12\;]{1+r_{p.\,a.}} \\ r_m &= \sqrt[12\;]{1+r_{p.\,a.}}-1=\sqrt[12\;]{1.055}-1\approx 0.0045 \\\\ \textup{Saldo}_\textup{\,DKR} &= 100\cdot \frac{(1+r_m)^{12\,\cdot \,10-1}}{r_m} \\ \textup{Saldo}_\textup{\,euro} &= \frac{\textup{Saldo}_\textup{\,DKR}}{\textup{kurs}}\cdot 100\,\textup{euro} \end{align*}


Svar #4
07. marts 2022 af Quarr

Er det formlen for annuitet?

- - -

Ja

 


Svar #5
07. marts 2022 af Quarr

Hvorfor minusser du med 1? Den burde da ikke være en del af eksponenten.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2022 af ringstedLC

#3 Rettelse:

\begin{align*}\textup{Saldo}_\textup{\,DKR} &= 100\cdot \frac{(1+r_m)^{12\,\cdot \,10}\;{\color{Red} -1}}{r_m} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2022 af ringstedLC

#4: Ja. Der indskydes 100,- pr. md.


Skriv et svar til: Mundtlig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.