Matematik

Værdig af x hvor funktionen har maksimum

10. marts 2022 af Jonas0402 - Niveau: B-niveau
En funktion er givet ved

F(x) = -x^2 + 3x + 7

a) bestem den værdig af x hvor F har maksimum


Hej, hvad betyder at en funktion har en maksimum og hvilke steps skal jeg tage for at løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2022 af Christianfslag

En funktions maksimum er den x-værdi der har den tilhørende største y-værdi. For din funktion, et andengradspolynomium, vil maksimum være ved toppunktet. Toppunktet kan du finde ved brug af toppunktsformlen.

(T_x,T_y)=(\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a})

Hvor d er diskriminanten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2022 af StoreNord

i 2. g har man vel også lært at differentiere?

I maksimum er f'(x) = 0.

Hvis   f'(x) = -2x + 3 = 0        hvad er så x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2022 af SuneChr

# 0
Værdi af x hvor funktionen har maksimum.
3/2 er værdig som værdi for x for funktionens maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2022 af Christianfslag

#2

i 2. g har man vel også lært at differentiere?

I maksimum er f'(x) = 0.

Hvis   f'(x) = -2x + 3 = 0        hvad er så x?

Det tænkte jeg slet ikke på, god løsning der kan bruges til at finde ekstrema generelt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2022 af janhaa

#0 En funktion er givet ved

F(x) = -x^2 + 3x + 7

a) bestem den værdig af x hvor F har maksimum


Hej, hvad betyder at en funktion har en maksimum og hvilke steps skal jeg tage for at løse opgaven?

-2x+3=0

x = 3/2


Skriv et svar til: Værdig af x hvor funktionen har maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.