Matematik

Binominal opgave

23. marts 2022 af Ndldjdksjd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke rigtig den her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2022 af Anders521

#0 Størrelsen (a+b)n kan skrives om en sum, hvori binomialkoefficienten K(n,r) indgår som en faktor.

Bemærk eksponenterne, først for a og dernæst b efter 2. lighedstegn. Der er et mønster.

 (a+b)0 = 1  = a0b0                                                                                                                                         (a+b)1 = a+b = a1b+ a0b1                                                                                                                           (a+b)2 = a2 + 2ab + b2  = a2b0 + 2a1b1 + a0b2                                                                                                   (a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3a3b0 + 3a2b1 + 3a1b2 + a0b3                                                                         (a+b)4 = a4 + 4a3b + 6a2b2 + 4ab3 + b4a4b0 + 4a3b1 + 6a2b2 + 4a1b3 + a0b4                                             ...

(a+b)n = Σ K(n,r) · (Hvad skal der står her?)  


Skriv et svar til: Binominal opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.