Matematik

binomial opgave

25. marts 2022 af Catrinedenseje76 - Niveau: A-niveau

nogen der forstår denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2022 af ChristofferTJ

Selvom alt teksten er meget kompliceret så vil den bare have du omskriver og isolerer nogle ting. Det er nærmere en linear regressionsopgave, har ikke meget med noget binomialt at gøre.

I den første opgave a) kan du bruge kvadratsætningen (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab. I dette tilfælde er a = (I*B + X) og b = Y. Tror der er fejl i opgaven så der skal stå Y^2 og ikke bare Y. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er kommet til samme resultat:||Y||2.

Længere nede bruges tegnet "+" på to måder. 1) Som normalt, 2) Samle to vektorer til en matrix:

(\mathbb{I}+\boldsymbol{X}) = \hat{\mathbf{X}}

Betyder, at søjlen I og søjle X samles til en matrix:

\hat{\mathbf{X}}\cdot \hat{\beta } = \begin{pmatrix} 1&x_{1} \\ 1&x_{2} \\ .&. \\ .&. \\ .&. \\ 1&x_{n} \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} b\\ a \end{pmatrix}

Det er i en del tilfælde praktisk at skrive det på den måde.


Skriv et svar til: binomial opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.