Fysik

fysik opgave om resulterende kræfter

28. marts 2022 af ahmed10 - Niveau: A-niveau

kan i hjælpe mig med denne opgave?

 opgave 3.43

En dør med en masse på 100 kg, en bredde på 0,8 m og en afstand mellem hængslerne på 1,6 m er monteret på de to hængsler A og B, således at A bærer døren. Find de resulterende kræfter FA og FB i begge hængsler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2022 af Soeffi

#0. Tegning af kræfterne i Geogebra. FAL er den lodrette komposant af kraften i A og FAV er den vandrette. FT er tyngdekraften og FB er kraften i B.

Vedhæftet fil:dør.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2022 af peter lind

 C trækker i A langs linjen AC og i B langs linjen BC, der ikke bare er tyngdekraften.

#0 Du skal ikke regne med at vi ved hvad opgavenummeret betyder. Læg hellere den originale opgaven ind som billedfil eller til nød pdf fil. Så undgås også misforståelser


Svar #3
28. marts 2022 af ahmed10

det vil jeg gør til en anden god gang tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2022 af Soeffi

#1. Jeg retter lige tegningen. C er masssemidtpunkt.

Vedhæftet fil:dør.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2022 af Soeffi

#4. FAL = (100 kg)·(9,82 m/S2) = 982 N. Angående FAV. Med D som omdrejningspunkt får man:

(0,8 m)·FB + (0,8 m)·FAV = (0,4 m)·(100 kg)·(9,82 m/s2) ⇒

2·(0,8 m)·FB = (0,4 m)·(100 kg)·(9,82 m/s2) ⇒

FB = (0,4 m)·(100 kg)·(9,82 m/s2)/(2·(0,8 m)) = 25·9,82 kg·m/s2 = 246 N.

FA = √(FAL2 + FAV2) = √(9822 + 2462) = 1012 N.


Skriv et svar til: fysik opgave om resulterende kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.