Fysik

Termodynamik: En cylinder indeholder 0,0100 mol helium

28. marts 2022 af Lua13 - Niveau: A-niveau

***

opgave: 
En cylinder indeholder 0,0100 mol helium ved T = 27,0°C. (a) Hvor meget varme skal der til for at hæve temperaturen til 67,0°C, mens volumen holdes konstant? Tegn et pV-diagram for denne proces. (b) Hvis i stedet trykket af helium holdes konstant, hvor meget varme skal der så til for at hæve temperaturen fra 27,0°C til 67,0°C? Tegn et pV-diagram for denne proces. (c) Hvad er årsagen til forskellen mellem dine svar på del (a) og (b)? I hvilket tilfælde kræves der mere varme? Hvad bliver der af tilskudsvarmen? (d) Hvis gassen er ideel, hvad er ændringen i dens indre energi i del (a)? I del (b)? Hvordan er de to svar sammenlignet? Hvorfor?
***

a)

 her tænker jeg at jeg blot skal bruge

Q=n*(3/2)*R*\Delta T

da det er en isocore process

b)

Her er jeg lidt mere i tvivl

Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2022 af Heptan

a) Korrekt

b) Samme som a), men 5/2 i stedet for 3/2.

c) I en isochorisk proces udføres der ikke noget arbejde. I en isobarisk proces udføres der et arbejde på W = pΔV.

d) Isochorisk: ΔU = Q

Isobar: ΔU = Q - W


Skriv et svar til: Termodynamik: En cylinder indeholder 0,0100 mol helium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.