Matematik

Simpel sandsynlighedsregning

29. marts 2022 af forvirretnørd - Niveau: B-niveau

Hvis man har et kortspil, hvor man i fire runder trækker et kort og ligger det tilbage, hvordan regner man så sandsynligheden for:

a) at få to røde og to sorte?

b) at få rækkefølgen rød-sort-rød-sort?

Pls hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Du kan betragte det som et forsøg hvor det at trække et rødt kort er en succes og at trække et sort kort er en fiasko. Så er X = antal røde binomialfordelt med p = 0,5 og n = 4. Beregn P(X = 2)

b)

0,5 * 0,5 * 0,5 * 0,5


Skriv et svar til: Simpel sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.