Fysik

Mekanik - Marianergraven (tryk på ubåd)

30. marts 2022 af KatieTøsen - Niveau: B-niveau

Jeg græder snart over disse opgaver  (>_<) , og det hjælper ikke ligefrem at James Cameron sidder og griner af mig. Jeg har mega brug for hjælp, uanset hvad eller hvordan, så please hjælp <3 Jeg tror måske jeg kan regne opgave a) men selv da er jeg usikker!

Bilag forneden med opgaverne 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

a)

p = ρ*g*h + poverflade

I 10898 m's dybde:

p = 1012,5 kg/m3 * 9,81 m/s2 * 10898 m + 101,3*103 Pa = 1,08*108 Pa

b)

Ftyngde = m*g

Ftyngde = 11,8*103 kg * 9,81 m/s2 = 1,158*105 N

c)

Archimedes siger at

Fopdrift = mfortrængt * g

Massen af den fortrængte mængde vand er

mfortrængt = ρsaltvand * Vubåd

Så vi har

Fopdrift = 1012,5 kg/m3 * 11,2 m3 * 9,81 m/s2 = 1,112*105 N

d)

Hvis vi regner positivt opad, så har vi

Fres = Fopdrift - Ftyngde

Fres = 1,112*105 N - 1,158*105 N = -0,046*105 N

Så den resulterende kraft går altså nedad og har størrelsen 4,6*103N.

e)

Tyngdekraften på ballasten:

Ftyngde,ballast = 500 kg * 9,81 m/s2 = 4,91*103 N

Da tyngdekraften på ballasten er større end den resulterende kraft, vil frigivelsen af ballasten gøre at den nye resulterende kraft vil pege opad. Så ubåden vil stige op.


Svar #2
30. marts 2022 af KatieTøsen

ikke alle helte bruger kapper <3 <3 <3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2022 af æblekagepigen

Hej Katietøsen,

Jeg sidder og sveder over selv samme opgaver. Ligger du tilfældigvis inde med noget hjælp til opgaven "elektrisk skateboard"? Det vil være en kæmpe hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2022 af ringstedLC


Skriv et svar til: Mekanik - Marianergraven (tryk på ubåd)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.