Matematik

Forklar betydning af løsninger til y'=5

04. april 2022 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg sidder lidt fast i opgave b. Jeg har fundet løsningerne, men forstår dog ikke helt hvordan man skal fortolke dem? Er det bare de x-værdier, der skal til for at tangenthældningen bliver 5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2022 af peter lind

Det er hældningen af tangenterbe i de punkter som er givet ved løsningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& f{\, }'(x)=3x^2+16x+5\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline x_o&f(x_o)&f{\, }'(x_o)&y=f{\, }'(x_o)\cdot x+\left ( f(x_o)-f{\, }'(x_o)\cdot x_o \right )\\ \hline 3&&&\\ \hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& f{\, }'(x)=3x^2+16x+5=5\\\\& 3x^2+16x=0\\\\& 3x\left (x+\frac{16}{3} \right )=0\\\\& x=\left\{\begin{matrix} -\frac{16}{3}\\0 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{tangenterne i}&\left ( -\frac{16}{3},\frac{1058}{27} \right )\textup{ og }\left ( 0,-10 \right )\quad \textup{er parallelle.} \end{array}


Skriv et svar til: Forklar betydning af løsninger til y'=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.