Matematik

Terrassen - Mundtligt Matematik

05. april 2022 af Mikael0 - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen,

Jeg har seriøst virkelig brug for hjælp til en opgave (Spørgsmålet kommer snart)

Jeg skal fremlægge i mundtligt matematik og jeg har ingen ide hvordan man løser opgaven!

Opgaven hedder Terrassen 2 og er inde på den der hedder Prøveoplæg Til Mundtligt Matematik Af Maria Grundt Hagenbæk - https://bubbleminds.dk/produkt/proevesaet-til-mundtlig-matematik/

(Jeg sætter alt ind, hvis du magter at hjælpe mig med de andre spørgsmål også)

Opgave ser sådan her ud:

Casper skal have anlagt ny terrasse. Caspers nye terrasse skal have form som et rektangel og han har
valgt at den skal bestå af firkantede fliser, som ikke må have nogle rette vinkler.


Hans nuværende terrasse har et areal på 48 m2. Casper vil gerne have at hans nye terrasse skal have
samme areal, men ikke nødvendigvis samme længde og bredde som den gamle.


Casper har læst på nettet at han, udover et lag med fliser, også skal sørge for følgende underlag til
hans nye terrasse:
• 10 cm bundsikringsgrus
• 12 cm stabilgrus
• 3 cm afrettergrus
• 1 pose fugesand pr. m2

Spørgsmål:

1. Giv et bud på formen på fliserne til Caspers terrasse – fliserne skal kunne tesselere
2. Undersøg hvilken længde og bredde Caspers terrasse kan have, hvis terrassen skal have et
areal på 48 m2
3. Undersøg hvor meget Caspers terrasse-projekt kommer til at koste ham – Brug prislisten på
bilag 1

(PRISERNE PÅ MATRIALERNE STÅR HER NEDE)

Støbesand 1 ton / 0,6 m3 = 974,64
Bundsikringsgrus 1 ton / 0,66 m3 = 980,66
Brolæggersand 1 ton = 830,63
Fugesand Pr. pose = 124,56
Dækbark 1 m3 / 0,5 ton = 1273,75
Betonfliser 1 m2 = 167,12
Perlesten 25 liter = 1105,00
Bakkemørtel 0,5 m3 på palle = 1093,75
Stabilgrus 1 ton / 0,54 m3 = 972,03
Faldgrus 1 ton / 0,62 m3 = 1148,05
Havemuld 1 ton / 0,7 m3 = 1222,76
Afrettergrus 1 ton / 0,71 = m3 969,36

Jeg har sat Prislisten ind som en fil, hvis nu det ikke skulle give mening.

TUSIND TAK HVIS DU GIDER AT HJÆLPE MIG MED DET HER!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2022 af Quarr

Kan du sætte hele opgaven ind som en fil samt vise dit eget forsøg på at løse opgaven?

- - -

Ja

 


Svar #2
05. april 2022 af Mikael0

Jeg har prøvet at lave opgaven, men jeg fandt ud af jeg fik det hele forket.

Jeg er ikke ret god til matematik og det er ikke en del af mine styrker.


Svar #3
05. april 2022 af Mikael0

#1

Kan du sætte hele opgaven ind som en fil samt vise dit eget forsøg på at løse opgaven?

Ja selvfølgelig,

Der burde være en pdf af opgaverne nu. 

Tak skal du have.


Skriv et svar til: Terrassen - Mundtligt Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.