Matematik

Udbyttetab (funktioner)

06. april 2022 af Samh - Niveau: 10. klasse

Der er en sammenhæng mellem undergødning og udbyttetab. Sammenhængen er forskellig alt efter hvilken plante, det drejer sig om.
Denne sammenhæng gælder for vårbyg.

f(x)=3610x^1,45

x er undergødning i procent skrevet som decimaltal
(x) er udbyttetab i kg pr. hektar.

Hvor stort er udbyttetabet, hvis man undergøder 15%?

Kan nogen hjælpe med denne opgave? Jeg forstår ikke hvilket tal der skal stå på x's plads og hvordan ligningen skal se ud. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2022 af SuneChr

15% = 0,15
De 0,15 indsætter vi i stedet for x.


Svar #2
06. april 2022 af Samh

3610*0,15^1,45 = 231 kg pr. ha
Er dette korrekt skrevet i Excel så?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2022 af SuneChr

Hvis udbyttetabet er i hele kg, er det korrekt.
Formlen i Excel:
=3610*0,15^1,45  (Enter)


Skriv et svar til: Udbyttetab (funktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.