Fysik

Beregning af universets alder(kosmologi)

07. april 2022 af AAFFJJ - Niveau: C-niveau

Er lidt usikker på hvordan man beregner universets alder, er der nogen der  kan hjælpe med det ift formler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2022 af peter lind

Hubbles lov siger at v = H*s  hvor v er hastigheden af stjenen, H er en konstant kaldet Hubbles konstant og  er afstanden til centrum, hvor det hele startede fra(bigbang). hastgheden er så v= s*t. Sætter man det ind i ligningen får man t = 1/H.


Svar #2
07. april 2022 af AAFFJJ

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2022 af Soeffi


Skriv et svar til: Beregning af universets alder(kosmologi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.