Matematik

basis matematik

17. maj 2022 af hjælpeløsmikkel - Niveau: 7. klasse

5/7 + 1/13 = 

4/9 − 6/7 = 

1 4/5 + 6/4 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2022 af Soeffi

#0. Prøv at bruge formlen: a/b + c/d = (a·d+b·c)/(b·d). Forkort evt. herefter hvis det er muligt. Desuden kan du bruge, at en blandet brøk a b/c kan omskrives til en uægte: a·c/c + b/c = (a·c + b)/c

1) a = 5, b = 7, c = 1 og d = 13 . Dette giver: (5·13+7·1)/(7·13) = 72/91

2) a = 4, b = 9, c = (-6) og d = 7...

3)...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{3)} && 1\tfrac{4}{5}+1\frac{1}{2}=(1+1)+\left ( \frac{4}{5}+\frac{1}{2} \right )=2+\left ( \frac{8}{10}+\frac{5}{10} \right )=2+\frac{13}{10}=\\\\&&\left (2+1 \right )+\frac{3}{10}=3\tfrac{3}{10}=3.3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{3)}\\ &\textup{eller:}& 1\tfrac{4}{5}+1\frac{1}{2}=1.8+1.5=3.3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2022 af PeterValberg

#0

Mht. addition og subtraktion af brøker,
så findes der en (måske) let og overskuelig
metode, - kaldet "Sommerfugle-metoden".

Se denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: basis matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.