Matematik

basis matematik

18. maj 2022 af hjælpeløsmikkel - Niveau: 7. klasse

har en dårlig dag så er ikke helt i humør til at regne og når jeg prøver ender det helt galt.

3 · 6/9 =

3/4 · 2/3 =

3/5 · 7 =

4/7 · 8/14 =

2/3 : 2 =

9/10 : 3 =

7/9 : 5 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\& \begin{array}{c|c} 3\cdot \frac{6}{9}=3\cdot \frac{3\cdot 6}{9}=\frac{18}{9}=2&\textup{man ganger en br\o k med et tal ved at gange i t\ae lleren} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\& \begin{array}{c|l} \frac{3}{4}\cdot \frac{2}{3}=\frac{\cancel{3}\cdot 2}{4\cdot \cancel{3}}=\frac{2:2}{4:2}=\frac{1}{2}&\textup{man ganger to br\o ker ved at gange t\ae ller med t\ae ller og }\\&\textup{n\ae vner med n\ae vner. Der forkortes undervejs.} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{7)}\\& \begin{array}{c|l} \frac{7}{9}: 5=\frac{7}{9\cdot 5}=\frac{7}{45}&\textup{man dividerer en br\o k med et tal ved at gange med tallet i n\ae veren} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2022 af PeterValberg

#0

Se eventuelt denne video < LINK >

Der er tidskoder i videoens beskrivelse,
som du kan benytte til at navigere i videoen,
hvis der er bestemte regneregler, du ønsker at se

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: basis matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.