Kemi

dannelses en-tropi

27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

jeg forstår ikke helt hvordan H2O bliver til 2 H2 og at resultat dermed bliver 2H2O, altså hvor kommer de 2'er fra?


Svar #1
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

ALTSÅ fx hvordan aftsemmer man det her?? MATHOOn


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2022 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Formelt:}\\&& H_2\;+\;O\longrightarrow \;H_2O\quad \textup{men oxygen \o nskes afstemt som }O_2\\\\ \textup{hvoraf:}\\&&2\,H_2\;+\;O_2\longrightarrow \;2\,H_2O \end{array}


Svar #3
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

Men hvorfor ønskes O som O2, det er der jeg går lidt af?

Og lad od sige at O skal være O2, hvorfor laver vi så H2 om til 2H2, vi har allerede 2 H'er?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

Fordi der ikke er balance i reaktionsskemaet.

Svar #5
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#4 Fordi der ikke er balance i reaktionsskemaet.

Det forstår jeg godt, men så tanker jeg lidt, får vi ikke 4 O'er så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

#5
#4 Fordi der ikke er balance i reaktionsskemaet.

Det forstår jeg godt, men så tanker jeg lidt, får vi ikke 4 O'er så?

Nej, så skulle der have stået 2 H2 + 2 O2 -> 2 H2O2.


Svar #7
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

Jeg forsåtr ikke hvordan 2H2O2 er det samme som 2 H2O, altså der er 2 ekstra O'er i den første.

#6
#5
#4 Fordi der ikke er balance i reaktionsskemaet.

Det forstår jeg godt, men så tanker jeg lidt, får vi ikke 4 O'er så?

Nej, så skulle der have stået 2 H2 + 2 O2 -> 2 H2O2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2022 af Omar95 (Slettet)

#7

Jeg forsåtr ikke hvordan 2H2O2 er det samme som 2 H2O, altså der er 2 ekstra O'er i den første.

#6
#5
#4 Fordi der ikke er balance i reaktionsskemaet.

Det forstår jeg godt, men så tanker jeg lidt, får vi ikke 4 O'er så?

Nej, så skulle der have stået 2 H2 + 2 O2 -> 2 H2O2.

Det har jeg hellere ikke sagt, at det er. Kig på reaktionsskemaet igen.


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. maj 2022 af ringstedLC

#5: Nej, du "ganger igennem" med "2" for at omskrive til molekyler af ilt:

\begin{align*}\textup{Formelt:}&\\ &1\,\textup{molekyle brint}+1\,\textup{atom ilt} &&\longrightarrow 1\,\textup{molekyle vand} \\ &\qquad\qquad H_2+O &&\longrightarrow H_2\,O \\ \textup{afstemt for molekyler:}&\\ &2\,\textup{molekyler brint}+1\,\textup{molekyle ilt} &&\longrightarrow 2\,\textup{molekyler vand} \\ &\qquad\qquad2\cdot \bigl(H_2+O\bigr) &&\longrightarrow 2\cdot \bigl(H_2\,O\bigr) \\ &\qquad\qquad2\,H_2+2\, O &&\longrightarrow 2\,H_2\,O \\ &\qquad\qquad2\,H_2+O_2 &&\longrightarrow 2\,H_2\,O\end{align*}#3: Brint og ilt "optræder gerne" som molekyler.


Svar #10
27. maj 2022 af yyyyyyyyyyyy

#8
#7

Jeg forsåtr ikke hvordan 2H2O2 er det samme som 2 H2O, altså der er 2 ekstra O'er i den første.

#6
#5
#4 Fordi der ikke er balance i reaktionsskemaet.

Det forstår jeg godt, men så tanker jeg lidt, får vi ikke 4 O'er så?

Nej, så skulle der have stået 2 H2 + 2 O2 -> 2 H2O2.

Det har jeg hellere ikke sagt, at det er. Kig på reaktionsskemaet igen.

Det er bare mærkeligt, da svaret også siger, at det er 2 H2O og ikke 2 H2O2, det var derfor jeg antog at du skrev det sådan


Skriv et svar til: dannelses en-tropi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.