Matematik

Hjælp til spørgsmål

02. juni 2022 af katrinemar - Niveau: B-niveau

Hej, en der kan hjælpe mig med renes og annitetsregning

Jeg skal redegøre for begreberne indenfor rentesregning samt for relevante formler, der har med rentesregning at gøre.

bevise formlen for rente foden (billede vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Renteformlen:}\\&&K_n&=&K_0\cdot \left ( 1+r \right )^n&\\&\Updownarrow\\&& \frac{K_n}{K_0}&=&(1+r)^n\\&\Updownarrow\\&& \left ( \frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}&=&1+r\\&\Updownarrow\\&&r&=&\left ( \frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1\\&\Updownarrow\\&& r&=&\sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}}-1 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.