Fysik

Fysik tjek

02. juni 2022 af sssaakkk - Niveau: B-niveau

Vi har lavet opgaven, men er usikker på svaret, er der nogen der bekræfte resultaterne:

a) 17,82 A

b) 12,91 ohm

c) konstanten: 6.88 ohm/m       og svaret er: 0,53 m

d) 1 KWH koster 4 kr    svaret er: 4,1 kr

Vedhæftet fil: æø.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2022 af ringstedLC

d) Nej, det er prisen for en times tørring.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2022 af ringstedLC

#1

d) Nej, det er prisen for en times tørring.

er noget sludder.

d)

\begin{align*} P\cdot t &= E \\ 4.1\,\textup{kW}\cdot 15\,\textup{min.} &= E \\ 4.1\,\textup{kW}\cdot 0.25\,\textup{h} &=1.025{\color{Red} \textup{\,kWh}} \\ \textup{pris} &= 4\,\tfrac{\textup{kr}}{\textup{kWh}}\cdot 1.025\,\textup{kWh} =4.{\color{Red} 10}\,\textup{kr} \end{align*}

Husk ved decimaler i en pris at angive to decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2022 af ringstedLC

Prøv at beskære dine billeder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2022 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} P=U\cdot I\Rightarrow I &= \frac{P}{U} \\ I &= \frac{4.1\cdot 10^3\,\textup{W}}{230\,\textup{V}}=17.826... \approx 17.8{\color{Red} 3}\,\textup{A} \end{align*}

b)

\begin{align*} P=U\cdot I=U\cdot \frac{U}{R\,}\Rightarrow R &= \frac{U^2}{P} \\ R &= \frac{\bigl(230\,\textup{V}\bigr)^2}{4.1\cdot 10^3\,\textup{W}}=12.902...\approx 12.9{\color{Red} 0}\,\Omega \end{align*}

Repetér afrunding!

Opgavens info om varmelegemets effekt er urealistisk, da en stikkontakt m. 230 volt maksimalt er forsikret med en sikring på 13 A. Det giver maks. effekt på 2.99 kW.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2022 af ringstedLC

c) Et materiales modstand er afhængig af dets resistivitet, længde og tværsnitsareal:

- Større længde giver større modstand.

- Større t.-areal giver mindre modstand.

Tråden er en konstantantråd med radius 0.5 mm:

\begin{align*} R=\rho \cdot \frac{L}{A} \Rightarrow L &= \frac{R\cdot A}{\rho } \\ &= \frac{U^2\cdot \pi\cdot r^2}{P\cdot \rho } \\ L &= \frac{\bigl(230\,\textup{V}\bigr)^{\!2}\cdot \pi\cdot \bigl(0.5\cdot 10^{-3}\,\textup{m}\bigr)^2} {4.1\cdot10^{3}\,\textup{W}\cdot 0.5\cdot 10^{-6}\,\Omega\,\textup{m}}\approx 20.27\,\textup{m} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2022 af ringstedLC

c) Hvis det derimod oplyses, at tråden har modstanden 6.88 Ω pr. m, er dit resultat heller ikke rigtigt:

\begin{align*} 6.88\,\tfrac{\Omega}{\textup{m}}\cdot L &= R \\ L &= \frac{R}{6.88\,\Omega}\,\textup{m} \\ &= \frac{U^2}{P\cdot 6.88\,\Omega}\,\textup{m} \\ L &= \frac{\bigl(230\,\textup{V}\bigr)^{2}}{4.1\cdot10^{-3}\,\textup{W}\cdot 6.88\,\Omega}\,\textup{m} \approx1.88\,\textup{m}\;{\color{Red} \neq }\; 0.53\,\textup{m} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Fysik tjek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.