Matematik

Hastighed- og accelerationsvektor

08. juni 2022 af Niels39 - Niveau: A-niveau
Hej,

Jeg skal bevise hastighedsvektoren og accelerationsvektoren, jeg har fået at vide, at jeg skal følge punkt 1 i følgende, men jeg kan ikke helt se, hvordan jeg skal gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2022 af mathon

                           \small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} a+r\cos(t)\\b+r\sin(t) \end{pmatrix}\\\textup{som differentieres}\\ \textup{til:}\\&&\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}(t)}{\mathrm{d} t}=\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} -r\sin(t)\\ r\cos(t) \end{pmatrix}\\ \textup{som differentieres}\\ \textup{til:}\\&& \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v}(t)}{\mathrm{d} t}=\overrightarrow{a}(t)=\begin{pmatrix} -r\cos(t)\\- r\sin(t) \end{pmatrix} \end{array}


Svar #2
08. juni 2022 af Niels39

Perfekt, tak for det, det giver mening!

Skriv et svar til: Hastighed- og accelerationsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.