Matematik

Tangenten og den afledte funktion

08. juni 2022 af MadsPETTI - Niveau: B-niveau

Som del af en eksamensforberedelse, skal jeg under Differentialregnings emnet komme ind på tangentens betydning for den afledte funktion. Jeg synes bare det ikke er til at læse nogle steder, hvad præcis tangenten betyder for den afledte funktion?

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2022 af mathon

...og du mener ikke
                                  den afledte funktions betydning for tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2022 af ringstedLC

Jeg tror, at du læser spørgsmålet lidt omvendt.

Den afledede funktion har en betydning for funktionens tangent, - ikke omvendt.

Tænk på tangentligningen som kan opstilles udfra funkt.-forskriften, dens afledede og et punkt og kom så ind på den aflededes betydning for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{tangentligning:}\\&&y=f{\, }'(x_o)\left ( x-x_o \right )+f(x_o)\\\\&&y= \underset{\mathrm{\mathbf{{\color{Red} h\ae ldningstal}}}}{\underbrace{f{\, }'(x_o)}}x+\left ( f(x_o)-f{\, }'(x_o)x_o \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Tangenten og den afledte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.