Matematik

hvad betyder det at en stokastisk variabel er binomialfordelt, og udled formlens binomialsansynligheder

10. juni 2022 af lærke0014 - Niveau: B-niveau

Som der står i overskriften, bøvler jeg med dette spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2022 af SuneChr

Det betyder

P(X=j)=\binom{n}{j}p^{j}\left ( 1-p \right )^{n-j}       j = 0, 1, 2 , ... , n         0 < p < 1      \sum_{j=0}^{n}P\left ( X=j \right )=1


Svar #2
10. juni 2022 af lærke0014

#1

Det betyder

P(X=j)=\binom{n}{j}p^{j}\left ( 1-p \right )^{n-j}       j = 0, 1, 2 , ... , n         0 < p < 1      \sum_{j=0}^{n}P\left ( X=j \right )=1

kan dette simplificeres? jeg forstår ikke helt strukturen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2022 af Anders521

#2 Prøv at afkode det der står ved at læse fra venstre mod højre. 

*) Hvad er P, X og j på venstreside af  formlen? Hvad vil det sige at X=j og dernæst P(X=j)?                            *) Tilsyneladende er P(X=j) er produkt af tre faktorer som du kan se på højresiden af formlen, men hvad er de for noget?

.....


Svar #4
11. juni 2022 af lærke0014

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: hvad betyder det at en stokastisk variabel er binomialfordelt, og udled formlens binomialsansynligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.