Matematik

Potens funktioner

11. juni 2022 af ICEcoldstudent - Niveau: C-niveau

Så jeg skal lave matematik dispositioner og kan ikke finde svaret til at hvordan jeg skal redegøre for hvordan man ved at bruge potens regression kan bestemme a og b for en potenssammenhæng.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2022 af mathon

Det kræver, at to grafpunkter er kendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2022 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll} \textup{Du har:}&&P_1=\left ( x_1,y_1 \right )\textup{ og }P_2=\left ( x_2,y_2 \right )\\\\&& \large y=b\cdot x^a \\\\&& \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\ \textup{logaritmering}\\ \textup{giver:}\\&&\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )=a\cdot \log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )\\\\&& a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}\\ \textup{beregning af}\\&&b=\frac{y_1}{{x_1}^a} \end{array}


Skriv et svar til: Potens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.