Matematik

Redegør og gennemgå mat eksamen mundtlig

14. juni 2022 af inneedofhelpp - Niveau: B-niveau

Hej, Jeg er ved at læse op til eksamen og ønsker derfor hjælp. 

Jeg har to spørgsmål som jeg skal besvare hvor det ene lyder på følegnde: 

"Redegør regneforskrift og graf, for en lineær funktion." og på det andet spørgsmål står der følegnde:

"Gennemgå regneforskrift og graf for en lineær funktion f(x)=ax+b."

Hvad er forskllen på disse to spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2022 af jørgenfraviborg

Tror du måske helt konkret skal forklare hvad "ax" og "b" betyder eller har af mening i en lineær funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2022 af Anders521

#0  Spørg din lærer, om forskellen. Hvad menes der med redegør ift. gennemgå?


Svar #3
15. juni 2022 af inneedofhelpp

jeg har spurgt min lærer, men fik at vide at jeg skulle læse spørgsmålet igen så ville det nok give mening

men er dog stadig meget forvirret


Svar #4
15. juni 2022 af inneedofhelpp

..


Svar #5
15. juni 2022 af inneedofhelpp

#1

Tror du måske helt konkret skal forklare hvad "ax" og "b" betyder eller har af mening i en lineær funktion. 

tror ikke helt jeg forstår, skal jeg forklare det til den første eller andet spørgsmål


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. juni 2022 af mathon

Bemærk:
                    Ligningen for en ret linje på normalform
                    er:
                                 \small \begin{array}{lllllll}&& \begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-x_o\\y-y_o \end{pmatrix}=0\\\\&& ax+by+c=0,\quad c=-ax_o-by_o\\\\\\ \textup{hvor}&&a \textup{ og } b\textup{ har en anden betydning}\\&& \textup{end i:}\\&&\qquad \qquad y=ax+b \end{array}

                              
                  


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. juni 2022 af mathon

endvidere:
                    Er linjen parallel med y-aksen
                    er en normalvektor:
                                                      \small \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}
                    og dermed:
                                                       \small \begin{array}{lllllll} \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-x_o\\y-y_o \end{pmatrix}=0\\\\ x-x_o=0\\\\ x=x_o \end{array}

                    Benytter du cartesisk form

                                                       \small y=ax+b      får du ikke dette tilfælde med.  


 


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. juni 2022 af mathon

Du ser heraf, at spørgsmålene ikke er ens.


Skriv et svar til: Redegør og gennemgå mat eksamen mundtlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.