Fysik

gas

15. juni 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

jeg er lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge her min første tanke var idealgasligningen men det kan man vel ikke fordi der ikke er oplyst nogen stofmængde


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2022 af OliverHviid

Stofmængden kan udregnes som n=m/M hvor n er stofmængden, m er massen og M molarmassen


Svar #2
15. juni 2022 af ikjuijhy

ja men problemet er vi har kun massen oplyst så vi kan heller ikke regne det på den måde 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2022 af OliverHviid

... molarmassen kan du jo slå op


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} p=\frac{\frac{m}{M}\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\frac{1.31\;\mathrm{kg}}{2\cdot \left ( \;\mathrm{0.015999\;\mathrm{\frac{kg}{mol}}} \right )}\cdot \left ( 8.31446\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( (273.15+30) \;\mathrm{K}\right )}{0.010\;\mathrm{m^3}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2022 af Eksperimentalfysikeren

Stofmængden er givet indirekte. Det er oplyst, at det er 1,31kg dioxygen. Massen er molarmassen gange stofmængden.


Skriv et svar til: gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.