Matematik

Funktion

17. juni 2022 af Quarr - Niveau: 10. klasse

En funktion f er givet ved

f(x)=x2-8·ln(x)

Løs ligningen f'(x)=0

Hvordan finder jeg den afledte funktion? Er vi enige om at jeg skal differentiere funktionerne hver for sig og at konstantreglen kan bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=x^2-8\cdot \ln(x)\qquad Dm(f)=\mathbb{R}_+\\\\&& f{\, }'(x)=2x-8\cdot \frac{1}{x} \end{array}


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.