Matematik

beregne grundløn ligning

02. juli 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
pgave 5
A. Lise har en grundløn i sit fritidsjob på 400 kr. om ugen. Hun får desuden 51 kr. pr. time, hun arbejder. På en uge tjener hun 1624 kr. Hvor mange timer arbejder hun? Er det korrekt opstillet? 51x+400 = 1624 =>
x=24 timer?


B. Ole arbejder i samme firma. Hans grundløn er ikke den samme som Lises, fordi han ikke har været ansat lige så længe som Lise.
Hans timeløn er også 51 kr. pr. time. På en uge tjener han det samme som Lise med 26 timers arbejde. Find Oles grundløn ved at opstille en ligning.
er det korrekt opstillet: 51x/26=1624

formlen er det antal timer * timeløn = løn?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2022 af ringstedLC

A er rigtig.

B: Lise og Ole aflønnes med samme timeløn, men med forskellige grundlønninger. Indsæt Oles timetal som x og isoler "gr.-løn":

\begin{align*} 51\cdot 26+\textup{gr.-l\o n} &= 1624 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juli 2022 af ringstedLC

kontrol:

Ole arbejder 26-24 = 2 timer mere end Lise til den samme løn. Hans gr.-løn må være 2 · 51 kr mindre end Lises


Svar #3
02. juli 2022 af shain

1326+x= 1624 =>
298 kr?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2022 af mathon

#3
            Ja.


Svar #5
02. juli 2022 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: beregne grundløn ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.