Matematik

Eksponentielle funktioner

04. august 2022 af ChristinaEUX - Niveau: B-niveau

Bevis at når to punkter (x1, y1) og (x2, y2) kendes fra grafen for en funktion f (x) =b*ax, så er 
 a=x2-x1\int \frac{y2}{y1}

Er der nogen som kan give en hjælpende hånd? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2022 af mathon

                  \begin{array}{llllll} \frac{y_2}{y_1}=\frac{b\cdot a^{x_2}}{b\cdot a^{x_1}}=\frac{ a^{x_2}}{ a^{x_1}}=a^{x_2-x_1}\\\\ \left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}=\left (a^{x_2-x_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}=a^{\frac{x_2-x_1}{x_2-x_1}}=a^1=a\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.