Matematik

Reducering af udtryk vha. logaritmereglerne

05. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau

Vedlægger billede, så det nemmere kan ses og forstås. 

Kunne godt tænke mig trin for trin, hvis der er nogen der har lyst til at vise hvordan sådan kunne gribes an. 

Tak på forhånd 

Jeg sidder med lærebog og regler for logaritme, men er kørt fast. 

Vedhæftet fil: 20.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \ln\left ( 3 x^2\cdot \left (x^2+4 \right )^{\frac{1}{2}} \right )=\ln(3\cdot x^2)+\ln\left ( \left (x^2+4 \right )^{\frac{1}{2}} \right )=\ln(3)+\ln(x^2)+\frac{1}{2}\cdot \ln\left ( x^2+4 \right )=\\\\ \frac{1}{2}\ln\left ( x^2+4 \right )+2\ln(x)+\ln(3) \end{array}


Svar #2
05. august 2022 af Jeppe123455

Er kvadratroden opløst grundet de ophæver det med 1/2 i første stykke af din udregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2022 af Quarr

#2

Er kvadratroden opløst grundet de ophæver det med 1/2 i første stykke af din udregning? 

Jeps, den her regneregel bruges

\sqrt[n]{x}=x^\frac{1}{n}

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Reducering af udtryk vha. logaritmereglerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.