Kemi

Afstem følgende reaktion

14. august 2022 af Quarr - Niveau: C-niveau

Hvordan afstemmes følgende redoxreaktion

CH3OH+MnO4-  ----> CH2O+MnO42-


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2022 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{C}H_3OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}&\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}H_2O\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Mn}{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&2&&1\\ Mn&&1&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

                 \small \begin{array}{llllll} CH_3OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}&\longrightarrow \;CH_2O\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

                 \small \begin{array}{llllll} CH_3OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}&\longrightarrow \;CH_2O\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \;+\;2\,H^+\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{hydrogen og oxygen er afstemt}

                 


Skriv et svar til: Afstem følgende reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.