Matematik

find f'(1)

15. august 2022 af camilladenseje - Niveau: A-niveau

Hej.
Jeg har i en opgave fået givet en funktion ved f(x)=ln(x)*(x2+2)
Jeg skal så bestemme f'(1)

Indtil videre har jeg valgt først at differentiere funktion ved hjælp af produktreglen, da derindgår et gange i funktion. Den ser derfor sådan her ud nu:

f'(x)=1/x * (x2+2) + ln(x) * 2x

Hvad skal jeg så gøre nu, for ved hjælp af CAS får jeg af vide svaret nok giver f'(1)=0, men jeg skal selv kommer frem til svaret og have mellemregningerne med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2022 af peter lind

Resultatet bliver ikke 0.

Erstat x med 1 og regn tallet ud


Skriv et svar til: find f'(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.