Fysik

Bevægelse

17. august 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2022 af ringstedLC

Hvis bassinet var helt fyldt vil elefanten fortrænge noget vand, der så ikke opvarmes. Omvendt kan elefanter ikke svede (afgive varme) så dens masse opvarmes også.

Estimér masserne af det, der opvarmes. Sæt fx elefantens masse- og varmefylde lig vands.

Hvis faldet er frit , så lander elefanten med en kinetisk energi, der stammer fra dens potentielle energi på taget. Noget af energien omdannes til varmeenergi (Q) og noget bruges på at sprøjte det fortrængte vand ud over kanten. Estimér Q. Brug så:

\begin{align*} Q &= m\cdot c\cdot \Delta T \\ \Delta T &= \frac{Q}{m\cdot c} \end{align*}


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.