Matematik

Matematik aflevering

20. august 2022 af mouh0050 - Niveau: A-niveau

Opgave 3
CO[2];
-indholdet i atmosfæren de senere år kan med god tilnærmelse beskrives ved
modellen

                              y = 2,06x + 369,5

hvor y er 
CO[2];
-indholdet i ½½½atmosfæren målt i ppm, og x er antal år efter 2000

a) Hvad fortæller tallene 2,06 og 369,5 om 
CO[2];
-indholdet i atmosfæren?


b) Hvilket år passerer 
CO[2];
-indholdet i atmosfæren 450 ppm ifølge modellen?

c) Hvad var 
CO[2];
-indholdet i atmosfæren i 2016 ifølge modellen? 
Kommenter på modellen, når det oplyses, at 
CO[2];
-indholdet i atmosfæren i 2016 blev målt til ca. 400 ppm


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2022 af peter lind

a) Hvad er indholdet når x=0

Hvad er indholdet når x=1 og hvor meget er indholdet steget med siden år 2000

b) Løs ligningen y = f(x) = 450

c) indsæt x svarende til år 2016


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& \begin{array}{c|l} 2.06&\textup{er stigningen i }CO_2\textup{-indholdet i ppm pr. \aa r}\\\\ 369.5&\textup{er indholdet af }CO_2 \textup{ i ppm i \aa r 2000} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&&450=2.06\cdot x+369.5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{d)}\\&& \textup{Er modelberegningen i c) rimelig i forhold til virkeligheden?} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.