Matematik

to ligninger 2 ubekendte tekst spørgsmål

30. august 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Line skal købe 30 stykker frugt til sin klasse. Hun må købe for 100 kr., og hun vil gerne have flest mulige appelsiner. Antal bananer kaldes x. Antal appelsiner kaldes y. Hvor mange
appelsiner og hvor mange bananer kan Lise købe?

Bananer 3 kr pr. stk
Appelsiner 4 kr. pr. stk.

x+y=100 100-x=y

3x+4y=100

Jeg vil godt finde antal af bananer først og derefter appelsiner.

Er disse to ligninger rigtigt opstillet?

isoler udtryk for y og indsætter i ligning 2

3x+4(100-x)=100?

Er der en der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2022 af mathon

                            \small \small\underset{\textup{antal-sum}}{ \underbrace{x+y}} = 30


Svar #2
30. august 2022 af shain

Skal jeg også skrive en anden ligning?

Svar #3
30. august 2022 af shain

30-x=y?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textup{oversigt:}\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline \textbf{antal}&\textbf{banank\o b}&\\\hline x&x\cdot 3&\textbf{appelsink\o b}\\\hline y=30-x&&(30-x)\cdot 4\\\hline \textbf{samlet k\o b}&&3x+4(30-x)=100\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2022 af mathon

                       \small \textup{4 bananer kan udskiftes med 3 appelsiner.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Lise kan for 100 kr. k\o be:}\\&&& \begin{array}{|c|c|}\hline \textbf{bananer}&\textbf{appelsiner}\\\hline \mathbf{20}&\mathbf{10}\\\hline 16&13\\\hline 12&16\\\hline 8&19\\\hline 4&22\\\hline 0&25\\\hline \end{array}\\\\&&& \textup{Den nederste er vist urealistisk} \end{array}


Svar #7
31. august 2022 af shain

Tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2022 af mathon

#14 er i orden med hensyn til prisen, men ikke i overenstemmelse med kravet om 30 stykker frugt.


Skriv et svar til: to ligninger 2 ubekendte tekst spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.