Kemi

Volumen -beregning

04. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej; sidder med denne opgave - vedhæftet - fra medicinsk kemi.

Facit er 11,8mL. Men jeg kan ikke se, hvordan man når frem til facit.

Mon nogen kan hjælpe med en forklaring..

På forhånd tak.


Svar #1
04. september 2022 af Jette1234567

Her kommer opgaven.

Vedhæftet fil:Opg. 1,2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2022 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{Osmolaritet:}&&c=2\cdot \frac{\frac{100\;\mathrm{g}\cdot 0.009 }{58.44\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{0.1\;\mathrm{L}}=0.331\;\mathrm{osM}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Antal liter:}&&V=\frac{\left ( 2.0 \;\mathrm{L}\right )\cdot \left ( 1.0\;\mathrm{M} \right )}{0.331\;\mathrm{M}}=6.0\;\mathrm{L}\\\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{Glucose:}&&c=1\cdot \frac{\frac{\left ( 100\;\mathrm{g} \right )\cdot 0.03}{180.156\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{0.1\;\mathrm{L}}=0.167\;\mathrm{osM}\\\\&&&\textup{dvs }\textbf{hypoton} \end{array}


Skriv et svar til: Volumen -beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.