Matematik

Eksponentiel funktion

07. september 2022 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for akut hjælp til nedenstående opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2022 af peter lind

Benyt  formlen 107 side 20 i din formelsamling

Alterbativt.

sæt punkterne ind i ligningen for eksponentialfunktionen: du får to ligninger med to ubekendte som du må løse.

Tager du forholdet mellem de to ligninger får du en ligning i a alene


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{eksponentiel ligning:}&&y=&b\cdot a^x\\\\&& \frac{y_2}{y_1}=&a^{x_2-x_1}\\\\&& a=&\left (\frac{y_2}{y_1} \right ) ^{\frac{1}{x_2-x_1}} \\\\\\&& a=&\left (\frac{56k}{7k} \right )^{\frac{1}{8-5}}=\\\\&&a=&8^{\frac{1}{3}}=2\\ \textup{dvs}\\&&y=&b\cdot 2^x\\ \textup{gennem }C(0.14)\textup{:}\\&&&&14=b\cdot 2^0\\\\&&&&b=14\\\\ \textup{Forskrift:}\\&&y=&14\cdot 2^x\\\\\\\textup{samt:}&& 7k=&14\cdot 2^5\\\\&&k=&2\cdot 2^5=2^6\\\\&& k=&64 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{forholdet mellem}\\b\textup{ og }k\textup{:}\\&&7k&=&b\cdot 2^5\\\\&& b&=&\frac{7}{32}\cdot k \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.