Fysik

Hjælp til fysisk kemi - gasser

11. september 2022 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Det er virkelig lang tid siden jeg har arbejdet med differential ligninger, og jeg er derfor lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse opgave b i den vedhæftede opgave. Nogen der kan hjælpe? (:

Svaret til (a) er p/p=RT/M+kRT/M*p

Vedhæftet fil: Opgave.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du fandt i a) at

p/ρ = RT/M + kRT/M * p

Du kan se at hvis vi lader p gå mod nul, så har vi på højresiden kun RT/M tilbage. Altså

limp→0 p/ρ = RT/M

Så er ideen vist at du tegner en graf over måledataene (p/ρ som funktion af p). Det bliver en ret linie, og så aflæser du værdien af p/ρ ved p=0. Denne værdi skulle så svare til RT/M.

Jeg kan umiddelbart se at p/ρ aftager med 0.0039 hver gang p vokser med 0.2. Jeg kan så regne ud, at ved p=0 bliver værdien 1.3162. Så vi har

RT/M = 1,3162 atm*dm3/g  <=>

M = RT/(1,3162 atm*dm3/g)

Det er ved T=0oC, så vi har

M = 0,082057366080960 dm3*atm/(K*mol) * 273,15K / (1,3162 atm*dm3/g) = 17,029 g/mol


Skriv et svar til: Hjælp til fysisk kemi - gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.