Matematik

Bestem tallet K i en andengradsligning

17. september 2022 af Albertevw - Niveau: B-niveau

Jeg har bøvlet men denne opgave i et stykke tid nu, og kan simpelthen ikke gennemskue hvordan det skal regnes ud. Kan nogen hjælpe mig?


Svar #1
17. september 2022 af Albertevw

OBS, jeg må ikke bruge Nspires funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2022 af Quarr


d=0 når andengradsligningen har en løsning. Det kan du bruge.
- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2022 af ringstedLC

a) For en andengradsligning med netop én løsning gælder:

\begin{align*} \textup{Diskriminanten }d=b^2-4ac &= 0 \\ a=2\;,\;b &= -4\;,\;c=k \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2022 af SuneChr

Et 2'grds. polynomium, der har netop én rod x0 , kan faktoriseres
   a(x - x0)2 = 0
Ganger vi ud, får vi
  ax2 - 2ax0x + ax02 = 0
Koefficientsammenligning med
  2x2 - 4x + k = 0
viser, at  x0 = 1  og  k = 2

Diskriminantmetoden er dog nok lettere tilgængelig.        
 


Svar #6
18. september 2022 af Albertevw

Ahh okay, nu forstår jeg. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem tallet K i en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.