Kemi

Koncentration efter ligevægt

19. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude

Er der en venlig sjæl, der vil hjælpe med denne opgave?

Sidder og roder med en formel, hvor k indgår (konstant), men er ikke sikker, da k ikke oplyses.

På forhånd tak:-)

Vedhæftet fil: opg. 4.6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Det er rigtigt at du skal bruge k. Den kan du finde ud fra halveringstiden som er 2,5 timer. (9,5 er det halve af 19,0.)

a. Ved nulte orden gælder

c(t) = c0 - k*t

samt

T½ = c0/(2k)

k finder vi ud fra formlen for T½:

k = c0/(2T½)

k = 19,0mg/L / (2*2,5 timer) = 3,8 mg/(L*timer)

og vi finder så

c(4 timer) = 19,0 mg/L - 3,8 mg/(L*timer) * 4 timer = 3,8 mg/L

b. Ved 1. orden gælder

c(t) = c0*e-k*t

samt

T½ = ln(2)/k

Vi finder k:

k = ln(2)/T½

k = ln(2)/ 2,5timer = 0,2773 timer-1

Vi har så

c(4 timer) = 19,0 mg/L *e-0,2773 timer^(-1) * 4 timer = 6,3 mg/L


Svar #2
19. september 2022 af Jette1234567

1000 tak; jeg forstår bare ikke... hvorfor c(4 timer?)...


Svar #3
19. september 2022 af Jette1234567

Bare glem det; læste lige opgaven igen;-)


Skriv et svar til: Koncentration efter ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.