Kemi

Ny koncentration -medicin

19. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har brug for hjælp til spørgsmål 6.5 c i vedhæftede. Jeg tror, jeg bruger den rigtige formel, men facit bliver forkert.

kan nogen hjælpe?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Celleprogram 6 lørdag.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

a)

c1 = 4,6mmol / 5 L = 0,92 mM

b)

T½ = ln(2) / 0,1155 timer-1 = 6,001 timer

c)

Koncentrationen hidrørende den første dosis er nu halveret. Oven i hatten kommer der nu en dosis mere. Altså

c2 = 0,92mM/2 + 0,92 mM = 1,38 mM

d)

c(t) = c0*e-k*t

Du skal lade c0 være de 1,38mM og c(t) skal være c1/2:

0,92 mM = 1,38mM * e-0,1155 timer^(-1) * t

Som du løser for t:

t = 3,5 timer


Svar #2
19. september 2022 af Jette1234567

1000 tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Hov jeg glemte vist at dividere c1 med 2.

0,92mM/2 = 1,38mM * e-0,1155 timer^(-1) * t  <=>

t = 9,5 timer


Skriv et svar til: Ny koncentration -medicin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.