Matematik

Differentialregning opgaver

21. september 2022 af annonym777 - Niveau: B-niveau

Hej med jer,

Er der nogle der kan hjælpe med disse differentialregnings opgaver - jeg har virkelig haft svært ved den..?

Tak på forhånd!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2022 af peter lind

1) løs ligningen f'(x) = -1

2) ligningen for tangenten i (x0, y0) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

4) løs ligningen f'(x) = g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{\textbf{Opg. 1}}\\&\textup{tangenten parallel med linjen } y=\left (-1 \right )x\\& \textup{vil sig med samme }\\& \textup{h\ae ldningskoefficient som } y=\left (-1 \right )x\\\\& \textup{alts\aa }&f{\, }'(x)=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{\textbf{Opg. 2}}\\&\textup{tangentligning}&y=&f{\, }' (x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)\quad \textup{med }x_o=-2\\\\&&& \left ( -1 \right )\cdot \left ( x-(-2) \right )+3 \end{array}


Skriv et svar til: Differentialregning opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.