Matematik

hjælp med matematik

26. september 2022 af sebastian1984 - Niveau: 9. klasse

hvor stor er omkredsen af en ligesiddet trekant med sidelængden 6


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2022 af Moderatoren

Ved du, hvad en ligesiddet trekant er?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2022 af MentorMath

Hej,

Omkredsen af en trekant med sidelængderne a, b, c bestemmes ved

O = a + b + c.

Da trekanten er ligesidet betyder det, at trekantens kateter er lige lange, dvs. a = b = c.

Altså findes omkredsen af en ligesidet trekant med sidelængden 6 ved:

O = 6 + 6 + 6 = 18


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2022 af SuneChr

Det vedhæftede har jo ikke noget med en ligesidet trekant at gøre, men derimod
med ensvinklede trekanter. Vi skal vel beregne afstanden fra børnene til flaget ude på øen?


Skriv et svar til: hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.