Matematik

Jeg har givet oppe på den, min lærer kunne ikke hjælpe :/

27. september 2022 af Excel10 - Niveau: 7. klasse

Spørgsmålet er i filen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2022 af Moderatoren

Hvordan har du forsøgt at regne opgaven? Hvor går du i stå? Hvad er du i tvivl om? 
Hvad spurgte du din lærer om? Hvorfor kunne din lærer ikke hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2022 af PeterValberg

Du skal løse ligningen

x^2+(2x)^2=10^2

og så gange resultatet med 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:stige.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2022 af PeterValberg

x^2+(2x)^2=10^2

x^2+4x^2=100

5x^2=100

x^2=20

x=\sqrt{20}

der vil normalt være to løsninger til en ligning af denne type
(en positiv og en negativ), men i dette tilfælde kan du se bort
fra den negative løsning, da et længdemål / højdemål ikke
kan være negativ.

Stigens lodrette højde op af muren er således 2x

\text{stigens h\o jde op af muren}=2\cdot\sqrt{20}=\sqrt{80}\approx\,...\,m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. september 2022 af Excel10

Peter, Hvordan får du (2x) i anden til 4x i anden? Tager du bare 2x i anden ligesom du gjorde ved 10?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2022 af PeterValberg

Ved hjælp af en potensregel:

(2x)^2=2^2\cdot x^2 = 4x^2

se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2022 af PeterValberg

#0
Jeg finder det faktisk ret foruroligende, hvis din overskrift er sand:

Jeg har givet oppe på den, min lærer kunne ikke hjælpe

betyder det faktisk, at din (matematik)lærer har givet dig en opgave,
som vedkommende ikke selv har styr nok på til at kunne hjælpe dig?
eller betyder det blot, at din (kloge) lærer ikke ville give dig løsningen FØR,
du selv havde forsøgt at finde frem til løsningen SELV ???

Min erfaring siger mig, at det sidstenævnte med en sandsynlighed på 99,9999999%
er det rigtige, -  hvilket betyder, at din lærer faktisk gør dig en tjeneste (ja, det mener jeg seriøst)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
28. september 2022 af Excel10

Min overskrift er 1000% sandt.

Jeg prøvede at løse den sammen med ham, men vores facit blev ikke godkendt.

Og Peter, den godtager ikke din facit :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2022 af PeterValberg

Du skulle gerne få resultatet 8,9443 m.
Kan det eventuelt være noget med punktum som decimalseparator i stedet for komma?
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
28. september 2022 af Excel10

Den virkede mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2022 af PeterValberg

Det var så lidt
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Jeg har givet oppe på den, min lærer kunne ikke hjælpe :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.