Matematik

Lav teksten om til en ligning og løs den

29. september 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Alma, Bo og Cecilie skal dele 820 kroner. Bo skal have dobbelt så mange penge som Alma, og Cecilie skal have 120 kroner mere end Alma. Hvor mange penge får Cecilie?
Kan jeg kalde Cecilie for x?

Cecilie: x
Alma:x+120
Bo: 2*(x+120)
ligning: x+x+120+2*( x+120)

Cecilie+ Alma+ Bo= 820 kr.

Er det ligningen rigtig opstillet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2022 af jl9

ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{Fordeling:}\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline&&&\\ \textbf{Alma}&\textbf{Bo}&\textbf{Cecilie}&\textbf{I alt}\\&&&\\\hline&&&\\ x&2x&x+120&4x+120=820\\&&&\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #3
29. september 2022 af shain

Hvordan udtrykker jeg Almma?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2022 af jl9

Cecilie = Alma + 120          =>            Alma = Cecilie - 120


Svar #5
29. september 2022 af shain

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{Fordeling:}\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline&&&\\ \textbf{Alma}&\textbf{Bo}&\textbf{Cecilie}&\textbf{I alt}\\&&&\\\hline&&&\\ x-120&2\left (x-120 \right )&x&4x-360=820\\&&&\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Lav teksten om til en ligning og løs den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.