Matematik

Bestem en parameterfremstilling for m

02. oktober 2022 af elias59 - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:
En linje l er givet ved ligningen 2x+3y+1=0

Linjen m står vinkelret på l og går gennem punktet P(5,-7)

a) Bestem en parameterfremstilling for m

Jeg har aflæst normalvektoren for linjen l til at være (2, 3) og så burde m have retningsvektoren (-3,2). Men når jeg indtaster parameterfremstillingen for m (5,-7) + t(-3,2) i geogebra, så er m og l ikke vinkelrette, men i stedet er parameterfremstillingen (5,-7) + t(2,3) korrekt.

Kan nogen hjælpe med at forklare?

Tak

Vedhæftet fil: opg4.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2022 af MentorMath

Hej, det er fordi vektor n = (2,3) er en normalvektor til l, altså er normalvektoren (hatvektoren) for l en retningsvektor til linjen m :) Dvs. vektor nl = vektor rm

Så parameterfremstillingen er

 {(x,y) = (5,-7) + t(2,3), t ∈ R}


Skriv et svar til: Bestem en parameterfremstilling for m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.