Matematik

ubekendt i vektorer ift. længde

02. oktober 2022 af angool - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder helt fast i opg. 6 d). Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: svært.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{d)}\\& \overrightarrow{a}+t\cdot \overrightarrow{b}=&\begin{pmatrix} 5\\2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3t+5\\-t+2 \end{pmatrix}\\\\& \left | \begin{pmatrix} 3t+5\\-t+2 \end{pmatrix} \right |=&\sqrt{\left (3t+5 \right )^2+\left ( -t+2 \right )^2}=19\\\\&&\left (3t+5 \right )^2+\left ( -t+2 \right )^2=361\\\\&& 9t^2+30t+25+t^2-4t+4=361\\\\&& 10t^2+26t-332=0\\\\&&t=\left\{\begin{matrix} \frac{-13-\sqrt{3489}}{10}\\ \frac{-13+\sqrt{3489}}{10} \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #3
02. oktober 2022 af angool

tusind tak for dit svar, jeg har nemlig fået det samme, men tænkte at resultaterne var mærkelige.


Skriv et svar til: ubekendt i vektorer ift. længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.