Matematik

hvordan laver jeg denne regnehistorie til en ligning?

04. oktober 2022 af mark8877

hvordan laver man denne regnehistorie til en lining? det er ikke en prøve, men en opgavetype vi vil bruge igen til vigtige prøver snart. har vedhæftet word dokument

Vedhæftet fil: spørgsmål.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2022 af microhexa42

Det kan hjælpe at forestille deres baner som grafer. Peders graf vil have ligningen y = x + 30 og Kristans graf vil have ligningen y = 1,2x, så du er på rette vej :) Du leder altså efter skæringspunktet mellem disse grafer. Den kan du finde x-koordinaten (antal skridt) til ved at løse ligningen x + 30 = 1,2x.

Hvis din lærer synes det er en acceptabel begrundelse, kan du også tegne graferne i et program som Geogebra og vise, at skæringspunktet er i (150, 180).

Og sådan fortsætter du ved at bruge oplysningerne om skridtlængde og evt. forspring.


Skriv et svar til: hvordan laver jeg denne regnehistorie til en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.