Matematik

Hvordan finder man den invertible matrice?

05. oktober 2022 af me002 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har svært ved opgaven som er blevet vedhæftet. 

Jeg kan forstår, at man finde den invertible matrice ved brug af følgende sætning

B^-1 = 1/(ad - bc) * ([x, y][z, w])

Sætningen beskrevet her https://www.mathsisfun.com/algebra/matrix-inverse.html

Men når værdien på b's plads i matrcen B er defineret som -c/a, hvordan kan jeg så afgør om matricen B er invertible uden at kende -c/a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2022 af peter lind

Determinanten af B er 1≠0 så B er invertibel


Svar #2
05. oktober 2022 af me002

Hvordan for du determinatne til at være 1? når vi ikke kender c eller a


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2022 af peter lind

Determinanten af en 2×2  matrice

a b

c d

er

ad -bc

 I din matrice er a=d = 1 og c=0 så determinanten er 1*1 -b*0 = 1 uafhængig af b


Skriv et svar til: Hvordan finder man den invertible matrice?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.