Matematik

Lav teksten om til en ligning og løs den

06. oktober 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Fem kg marcipankonfekt til 72 kr pr. kg blandes med 4 kg chokoladekonfekt. Blandingens samlede pris er 696 kr. Hvad koster chokoladekonfekten pr. kg?

Har en opgave som jeg skal løse som en ligning.

Kan jeg kalde chokoladekonfekt for x?
4x+5y=696
5y=72??
Er det to ligninger med to ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2022 af PeterValberg

Ja, du kan godt kalde chokoladekonfekten for x.
Nej, det er ikke to ligninger med to ubekendte

4x+(5\cdot 72)=696

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. oktober 2022 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: Lav teksten om til en ligning og løs den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.