Kemi

Stof pk^h værdi og hvad er pH i opløsning før tilsætning af HCL opløsning?

08. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Håber nogle kan hjælpe med disse opgaver:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\& \textup{Antal mol base:}&\left ( 0.048\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.2000\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.0096\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Basens molmasse:}&\frac{1\;\mathrm{g}}{0.0096\;\mathrm{mol}}&=&104.167\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllr} \textbf{b)}\\&\textup{I \ae kvivalenspunktet:}&\left [ B \right ] =\left [ OH^- \right ]=\frac{0.0096\;\mathrm{mol}}{0.148\;\mathrm{L}}=0.006486\;\mathrm{M}\\\\&&pOH=pK_b+\log\left ( \frac{n(S)}{n(B)} \right )=pK_b+\log\left ( \frac{n(S)}{n(S)} \right )=pK_b\\\\&& -\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=pK_b\\\\&& pK_b=-\log\left (0.006486\right)=2.19 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textbf{c)}\\&& \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\&&&\left [ OH^- \right ]=\frac{0.0096\;\mathrm{mol}}{0.100\;\mathrm{L}}=0.096\;\mathrm{M}\\\\&&&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{0.096\;\mathrm{M}}=1.04167\cdot 10^{-13}\;\mathrm{M}\\\\&&& pH=-\log\left (1.04167\cdot 10^{-13} \right )=12.98 \end{array}


Skriv et svar til: Stof pk^h værdi og hvad er pH i opløsning før tilsætning af HCL opløsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.