Matematik

jeg skal op til termisprøve og jeg ved ikke hvis dette er rigtigt

13. oktober 2022 af helena000 - Niveau: 8. klasse

figuren er formet som et korgs 3 firkanter lodret og 3 vandret 

OPGAVE 1

Tallene fra 1-5 kan placeres i figuren herunder, så summen af tallene i den vandrette og lodrette række bliver den samme. Undersøg nedenstående påstande. Vis med et eksempel eller en forklaring, om påstanden er sand eller falsk.

A. der findes mere end en løsning 

Vandret 4, 2 og 3 = 8

lodret 5 og 1 =8

B. Der findes en løsning, hvor det midterste tal er et lige tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2022 af Christianfslag

Har du et billede af opgaven?


Svar #2
13. oktober 2022 af helena000

ok


Svar #3
13. oktober 2022 af helena000

her er den


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

#0 Så vidt jeg kan se, mener du, at 4+2+3=8 og 5+2+1 = 8. Det er ikke korrekt. 4+2+3=9.

Tre af tallene er ulige og to er lige. Kald dem U,U,U og L,L og se på, hvad der sker med summerne, når du  sætter dem ind i figuren. Husk, at U+U = L, L+L = L, U+L = L og L+U = U.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2022 af mathon

                         \small U+L = \textbf{{\color{Red} \textit{U}}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2022 af AMelev

B. Hvis der skal være et lige tal i midten, er 1 L og 3 U tilbage til at placere i "vingerne".
På den ene led vil der så stå LLU og på den ande ULU.

A 1 i midten, 2 og 5 lodret og 3 og 4 vandret
Prøv selv med hhv. 3 og 5 i midten.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

#5: Korrekt.


Skriv et svar til: jeg skal op til termisprøve og jeg ved ikke hvis dette er rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.